Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Pravila o privatnosti

< prethodna strana

Ovo je samo izvod iz naše politike privatnosti. Kompletan tekst politike privatnosti dostupan je na engleskom jeziku.

Internet izdanje

Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) ili nadležna nacionalna društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca mogu na internetu objaviti pouzdane spiskove nestalih lica i njihovih porodica, nakon što se takvi podaci provere na terenu, a porodice nestalih daju saglasnost za njihovo objavljivanje.

Kada je to u najboljem interesu naših korisnika, a u cilju pronalaženja ili obaveštavanja njihovih porodica, na njemu možemo objaviti imena osoba, bilo da su one ranjene ili mrtve, ili slike (bez imena) dece razdvojene od svojih porodica.

Kada se podaci o Vama i Vašim rođacima objave na ovoj internet stranici, oni, ako je to potrebno i na vaš izričit zahtev, još uvek mogu biti izbrisani ili izmenjeni, ali se ne mogu izbrisati ili izmeniti podaci koji se mogu pojaviti na drugim internet stranicama ili u medijima.


Koji se podaci od Vas uzimaju

Većini stranica (kao što su vesti, informacije o našim uslugama, spiskovi lica) možete pristupiti bez navođenja svog identiteta.

Vaše podatke uzimamo samo kada odlučite da:

  • podnese zahtev, komunicirate sa nama ili prenesete informaciju
  • objavite svoje ime ili ime nestalog lica
  • pretplatite se na jednu od naših internet usluga

Kako koristimo Vaše podatkeHow do we use your information

Podaci o Vama koriste se isključivo radi obezbeđivanja humanitarne usluge, unapređenja naše internet stranice, ili kako bismo mi Vama poslali neku informaciju. Ukoliko nije drugačije naznačeno, ovi podaci se prosleđuju samo unutar MKCK-a, ili nacionalnim društvima Crvenog krsta ili Crvenog polumeseca. MKCK ove podatke nikome niti prodaje niti ih uz naknadu pozajmljuje.

 
Koliko su Vaši podaci bezbedni

MKCK preduzima sve razumne mere kao bi zaštitio Vaše podatke, ali ne može u potpunosti da obezbedi da Vašu privatnu komunikaciju niko nikada ne presretne niti zloupotrebi.

Stoga Vam savetujemo da prilikom korišćenja ove internet stranice izbegavate postavljanje informacija ili slanje elektronske pošte koja sadrži osetljive informacije koje bi mogle da ugroze vas ili nekog drugog.


Kontakti

Svoje zahteve i pitanja možete uputiti Misiji MKCK u Prištini.

< prethodna strana