Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Sukob u Bosni i Hercegovini1991 - 1996

Početna

Politika privatnosti

< prethodna stranica

Ovo je samo izvadak iz naše politike privatnosti. Cjelokupna politika privatnosti je dostupna na engleskom jeziku.

Internetsko izdanje

Međunarodni komitet Crvenog krsta/križa (MKCK) ili relevantna Nacionalna društva Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca mogu objaviti na internetu vjerodostojne liste nestalih osoba i njihovih porodica nakon što se informacije provjere na terenu i porodice nestalih daju svoj pristanak za objavljivanje.

Kada je u pitanju najbolji interes naših korisnika, a s ciljem da tragamo za ili obavijestimo njihove porodice, mi također možemo objaviti imena osoba koje su ranjene ili mrtve ili slike (bez imena) djece koja su odvojena od svojih porodica.

Kada se informacija o vama i vašim srodnicima objavi, mi je još uvijek možemo izbrisati ili izmijeniti, ako je potrebno i slijedom vašeg zahtjeva, ali mi ne možemo izbrisati ili izmijeniti informaciju koja će se pojaviti na drugim web stranicama ili medijima.


Koje informacije se prikupljaju od vas

Vi možete imati pristup većini stranica (kao što su vijesti, informacije o našim uslugama, liste osoba) a da ne izjavite ko ste.

Mi prikupljamo od vas informacije jedino kada odlučite:

  • da proslijedite zahtjev, komunicirate sa nama ili podijelite informaciju
  • da se objavi vaše ime ili ime nestale osobe
  • da se opredijelite za jednu od naših mrežnih usluga


Kako mi koristimo vašu informaciju

Vaša informacija se koristi jedino kako bi se pružile humanitarne usluge, unaprijedila naša  web stranica i proslijedile informacije vama. Ako nije drugačije određeno, informacija je podijeljena jedino unutar MKCK ili Nacionalnih društava Crvenog krsta/križa ili Crvenog polumjeseca. MKCK ne prodaje niti iznajmljuje informaciju nikome.

 
Kako je čuvana vaša informacija

MKCK poduzima sve razumne korake da zaštiti vašu informaciju. Međutim, mi ne možemo u potpunosti garantirati da nikada neće doći do presretanja i zloupotrebe vaše privatne komunikacije. 

Zbog toga vam savjetujemo da prilikom korištenja stranice izbjegavate da navodite informacije ili šaljete elektronske poruke sa osjetljivim informacijama koje bi mogle naškoditi vama ili nekome drugom.


Kontakti

Za zahtjeve i upite molimo vas da kontaktirate MKCK u Sarajevu.

< prethodna stranica